Публикация

Лекарският съюз иска незабавно оставката на д-р Пламен Цеков

БЛС единодушно гласува за освобождаването на управителя на НЗОК.


Българският лекарски съюз иска незабавно оставката на управителя на здравната каса д-р Пламен Цеков. За това единодушно са гласували делегатите на провеждащия се в Боровец извънреден лекарски събор.

Многократно досега БЛС е представял на вниманието на обществото своите аргументи за това, изтъква съсловната организация.

Д-р Пламен Цеков застана начело на касата през март миналата година с петгодишен мандат.

Пред БНР председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов заяви, че смяната на управителя би трябвало да бъде предшествана от проверка за състоянието на касата.

Той за пореден път се обяви срещу лимитите за медицинска дейност.

„Не може да има лимити в здравеопазването, защото не може да се предвиди колко точно хора, от какво заболяване ще страдат. Това е абсурд. Регулация да, но не и лимити”, категоричен е д-р Райчинов.

„Общо над 2 млрд. лева са взети от осигуровки, но доколкото разбрахме, тези пари отдавна ги няма. Би трябвало хората да знаят къде и защо са отишли парите, които са си внесли за здраве. Да не говорим за надсъбраните в последната година пари, 40 млн. лева потънаха незнайно къде. Не достигат парите за онколекарства, за други медицински дейности, а парите потъват незнайно къде”, допълни председателят на БЛС.


Коментари