Публикация

Кои професии са най-вредни за талията?

Проучването е направено сред 3700 работещи.


Вестник „Дейли мейл” публикува класацията на професиите, които са най-вредни за талията, като в първата тройка попадат съответно секретарките, инженерите и учителите.

Помощничките на началниците са с 69 на сто по-висок риск от затлъстяване, а инженерите и учителите - са с 56 и 51 процента опасност да не са вталени.

Проучването било изготвено от компанията за намиране на работа Careerbuilder и обхванало 3700 работещи британци. От него ставало видно, че промишлените работници и учените са с по-малки шансове от затлъстяване заради професията си с риск от 45 и 39 на сто.

Изследването установило, че 55 от интервюираните считали, че са с наднормено тегло. Четиридесет и един процента били на мнение, че професията им била виновна за повишаването на теглото им. Петдесет и девет на сто от хората констатирали, че заради работата са наддали над 5 килограма. Една трета отговорили, че са надебелели повече от 10 килограма.

Но не всички анкетирани си разваляли талията на работното място. Около 16 на сто признали, че са отслабнали именно в службата.

Повечето от хората, които са наддали на килограми заради професията си, са го сторили под натиска на стреса в работната среда и поради дългите часове обездвижване зад бюрото. Виновна била и нездравословната храна на разположение в офиса и в близките заведения.


Коментари