Публикация

Инициатива набира средства за лечение на рака на гърдата

Ще бъде закупен модерен апарат за лъчелечение.


Домът на киното в София е домакин на благотворителна прожекция на отличения с „Оскар” филм „Любов” на Михаел Ханеке. Тя е на 7 юни от 18:00 часа и набира средства за дарителската инициатива за борба с рака на гърдата – „За живота”.

Парите ще бъдат използвани за закупуването на първия и единствен в България апарат за лъчелечение по време на операция, осигуряващ съвременна терапия на жените, страдащи от рак на гърдата. Този вид лечение се използва при петдесет процента от болните от рак на млечната жлеза и при всички други онкологични заболявания, при които наличната съвременна апаратура у нас не би могла да помогне.

Апаратът, чиято цена е около 3 млн. лева, ще бъде дарен на Специализираната болница за активно лечение по онкология в София.

На  7 юни, петък,  заедно с благотворителна прожекция на „Любов”  в Дома на киното ще бъде почетен и рожденият ден на лечебното заведение.

Актьорските изпълнения на Жан-Луи Трентинян и Емануел Рива притежават сила, красота и емоции, които спират дъха на зрителя. Филмът „Любов” на Михаел Ханеке завоюва до момента: Кан 2012 – „Златна палма”, Европейски филмови награди 2012, „Златен Глобус” 2013, „Оскар” 2013 г. и още над 60 други награди и номинации. Залата и прожекцията на филма са предоставени безвъзмездно от „Арт Фест”.

Билетите за прожекцията са на цена от 10 лева.

Всеки, който желае, може да изпрати sms (текст DMS ZAJIVOTA на номер 17 777 за всички оператори на цената от 1,20 лв. с ДДС) или да дари пари по следната сметка:

Национален дарителски фонд „13 века България”

IBAN: BG25STSA93000020562379

BIC: STSABGSF

Повече информация за кампанията можете да прочетете на:  www.zajivota.org


Коментари