Публикация

От печата: БСП умува за по-лек режим за пушенето

В събота отново имаше протест срещу либерализирането на забраната за пушене.


БСП е на път да даде заден на идеята си да разреши тютюнопушенето на закрито навсякъде след 22 часа, съобщава в. „Труд”.

В редиците на левицата обмисляли вариант да смекчат в момента действащата тотална забрана, но така, че да не предизвикват бунтове от страна на непушачите.

В събота пред парламента се събраха над 300 души, които протестираха заради идеята за връщане на стария режим.

„Социалистите вече са готови със законови промени, според които дневните заведения ще имат зали за пушачи и за непушачи, а в нощните - ще се пуши навсякъде след 22 часа. В парламентарната група на червените обаче има разнобой: част от депутатите смятат, че не трябва да се стига до крайности и през всеки часови пояс трябва да има зали без тютюнев дим. Очаква се промените да влязат за разглеждане в парламента след създаването на комисиите”, отбелязва всекидневникът.

Премиерът Пламен Орешарски също се обяви за режим без крайности. „Противник съм на тютюневия дим навсякъде, но от друга страна вероятно трябва малко да смекчим този режим за пълна забрана за пушене на обществени места”, каза министър-председателят пред „Дарик”. Според него балансирано решение по въпроса би било много по-добро от крайности.


Коментари