Публикация

Българско участие на ASCO

Доц. Галина Куртева представи в Чикаго два постера по проблеми, разработвани в Специализираната болница за активно лечение по онкология


От 31 май до 4 юни 2013 г. в Чикаго се проведе годишният конгрес на Американската асоциация по клинична онкология (ASCO), на която участваха и български специалисти. Това е най-авторитетният световен онкологичен форум, на който се представят всички новости в онкологията. По неписано правило всички нови молекули за лечение на злокачествените заболявания първо се представят на конгреса на ASCO, а след това и на останалите специализирани форуми по света.

На конгреса се изнасят хиляди, включително интердисциплинарни доклади и се представят множество постерни сесии. Обект на обсъждане стават и традиционните, и иновативните схеми за лечение, обобщават се дори отрицателните резултати.

Националният консултант по клинична онкология доц. Галина Куртева представи в Чикаго два постера по проблеми, които са разработват в Специализираната болница за активно лечение по онкология. Цялата научна информация от форума в Чикаго е на разположение при доц. Куртева в СБАЛО – кв. Дървеница (метростанция „Г.М.Димитров”), София.

Коментари