Публикация

Директорът на Националния център по хематология е освободен от длъжност

Доц. Андреев не крие, че освобождаването му не е по негово желание.


Досегашният директор на Националния център по трансфузионна хематология доц. д-р Андрей Андреев е бил освободен от длъжност в края на май. 

Пред агенция „Фокус” доц. Андреев обяви, че това е станало по време на служебното правителство при министър Николай Петров, но е по поръчение на здравния министър в правителството на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Доц. Андреев не крие, че освобождаването му не е по негово желание. По думите му официалният мотив за смяната е това, че е навършил пенсионна възраст.

„ Аз съм я навършил преди 5 години и съм на 69 години. В същото време назначават човек, който е на 67 години – проф. Фани Мартинова от “Пирогов”, посочи доц. Андреев.

“Няма да коментирам освобождаването си, докато не излязат някои данни, в които ме обвиняват. Обяснения нека да дава този, който ме е отстранил”, допълни той.

Пред БТА доц. Андреев поясни, че в последния работен ден на бившия министър на здравеопазването Десислава Атанасова е назначена проверка на центъра, след която е изготвен одитен доклад от Инспектората към Министерството на здравеопазването.

Установено било, че доц. Андреев е нарушил правомощията си. По думите му той обжалва доклада и скоро ще даде повече подробности по случая.


Коментари