Публикация

Общото събрание на общопрактикуващите лекари е на 15 юни в Трявна

Дневният ред включва отчет и избор на председател на УС


Общо събрание на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България ще се проведе на 15 юни 2013 г. в град Трявна. Събитието се провежда на всеки 4 г. съгласно устава на организацията, поясни председателят д-р Любомир Киров.  Дневният ред включва отчет за дейността, обсъждане на основни насоки в работата на НСОПЛБ, както и избор на председател и членове на УС, Контролна комисия и Комисия по професионална етика. 

Дни преди събранието на НСОПЛБ стана ясно, че председателят му д-р Любомир Киров вече носи титлата доцент. Той преподава в Медицинския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Детайли за насоките в работата на сдружението не са известни предварително. В последните дни отново се заговори, че управляващите може да се опитат да намалят или дори да премахнат потребителската такса за преглед на пенсионерите. Идеята вече многократно е коментирана и отхвърляна от общопрактикуващите лекари през годините. Аргументът е, че макар и неголяма, потребителската такса осигурява някакъв редовен приход, който покрива поне част от разходите на практиката. 

Дневният ред можете да прочетете тук.

Коментари