Публикация

От двуседмична почивка само четири дни са пълноценни

На човек му трябват три дни, за да забрави за службата.


Служителите се отдават на пълноценна почивка едва през четири дни от двуседмична ваканция.

Това пише в. „Дейли експрес”, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания сред 2000 души по поръчка на BA Holidays.

Веднъж пристигнал на мястото на почивката, на средностатистическия отпускар са му необходими три дни, за да забрави за службата. Следващите четири дни той се радва на пълноценен релакс, но на седмия ден започва да се тревожи какво се случва в офиса.

Един на всеки петима анкетирани признава, че докато се излежава край басейна, бленува за работното си място.

Петнадесет процента от участниците в допитването споделят, че почивката ги напряга повече, отколкото ги разтоварва, защото се тревожат прекалено много за случващото се в службата. Над една пета от анкетираните казват, че са посещавали интернет  кафенета, за да проверят имейлите си, а 15 процента не се разделят с лаптопите си дори когато плажуват или разпускат край басейна.

Един на всеки четирима участници в допитването е пращал есемеси или е звънял на колегите си от курорта, а един на всеки 20 е посвещавал вечерите си на занимания по служба.

Според един на всеки петима отпускари вероятността да „изключи” от служебните си тегоби би била по-голяма, ако почивката е по-кратка.

„Много служители вярват, че отдалечаването от службата за две седмици наистина ще ги разтовари. Оказва се обаче, че не са малко хората, които залагат на по-кратка почивка, за да си починат качествено, защото така имат по-малко време за служебни
Тревоги”, казва Клеър Бентли от BA Holidays, цитиран от БТА.


Коментари