Публикация

Проф. Чавдар Славов и д-р Бойко Пенков – избрани за зам.-здравни министри

И двамата са доказани специалисти.


Министър-председателят Пламен Орешарски е назначил двама заместник-министри на здравеопазването. Това са проф. д-р Чавдар Славов и д-р Бойко Пенков, съобщи правителствената информационна служба.

Проф. д-р Чавдар Крумов Славов 

Завършва Висшия медицински институт в София, специалност „Урология” и магистратура по „Здравен мениджмънт” в УНСС. Специализирал е във Франция, Белгия, Великобритания, САЩ по урология, трансплантология и реконструктивна урология; организация на бъбречната трансплантация, лапароскопска хирургия. През 2012 г. става член на Комисията за лечение в чужбина при Министерството на здравеопазването. В периода от 2010-2013 г. е национален консултант по урология, бил е началник на Клиниката по урология в Университетската болница „Александровска” в София. През 2009 и 2010 г. е член на Борда на директорите на Университетската болница „Св. Анна”. Трудовият стаж започва в Окръжната болница в Кюстендил и Медицинската академия в София. Владее руски, френски и английски език.

Д-р Бойко Маринов Пенков 

Завършва магистратура по „Медицина” в Медицинската академия и „Стопанско управление – здравен мениджмънт” в университет „Проф. Асен Златаров” в Бургас. Има дипломи по „Болничен мениджмънт” и „Социална медицина, обществено здраве и здравен мениджмънт”, „Белодробни болести”, „Вътрешни болести” от Медицинския университет в София. Изучавал е „Администрация в здравеопазването” в JICA, Япония. Владее английски и руски език.


Коментари