Публикация

Безплатни очни прегледи в София

Всеки може да се прегледа за глаукома и катаракта в "Александровска" без заплащане и направление


Безплатни прегледи за глаукома и катаракта (вътрешно перде) ще се извършват от 20 юни до 19 юли в Университетската болница „Александровска” в София.

Специалисти ще приемат всеки делник от 8:00 до 14:30 часа в глаукомния кабинет на Клиниката по очни болести без направление и без заплащане. Необходимо е обаче предварително записване на тел. 02/9230 583, уточниха от лечебното заведение.

Глаукомата е социално значимо заболяване, което води до тежка инвалидизация на пациентите и често до трайна загуба на зрението. Силно редуцираният брой направления за преглед при специалист (направление №3) ограничава възможността на пациентите за превенция, ранна диагностика и адекватно лечение на заболяването, посочват от болницата.

Глаукомното отделение на Клиниката по очни болести на „Александровска” е най-старото в страната. То обаче е едно от най-модерно оборудваните, където висококвалифицирани специалисти извършват съвременна диагностика, проследяване на прогресията, консервативно, лазерно и хирургично лечение на различните видове глаукома.


Коментари