Публикация

Д-р Красимир Йорданов: Радвам се, че инкриминират насилието над лекари, макар и с огромно закъснение

Икономическата необходимост принудила пребития лекар от "Спешна помощ" да се върне на работа 2 седмици след инцидента


„Радвам се, че парламентът най-после реши наказанието за посегателство над лекари и учители да е затвор. Това, макар и закъсняло, бе наложително решение, защото не може човек да ходи на работа, скован от страх. Проявите на насилие над лекари не са единици и продължават в цялата страна.” Това заяви за CredoWeb д-р Красимир Йорданов, който бе зверски пребит, докато се мъчеше да помогне на пияно 15-годишно момиче в столичния квартал „Овча купел” навръх 24 май. Той все още имал резерви и щял да повярва в законовата справедливост, едва когато излезе в „Държавен вестник”.

Той уточни, че следствието продължава и още няма яснота за съдбата на нападателите му. „Чакаме, ако няма адекватни санкции, ще видя какво ще правя, заедно с адвокатите ще преценя”, каза той.

Въпреки че e потресен от случилото се, д-р Йорданов обмисляше да се откаже от професията, той се върнал на работа едва 14 дни след инцидента. „Някога хората бяха зависими политически, сега надделя икономическата принуда и от 8 юни се върнах на работа при същите условия”, разказа д-р Йорданов. Сега той чакал да изкара последното си дежурство и да излезе в редовен летен отпуск. Плановете му били да обиколи няколко язовира, за да отдъхне с любимия си риболов.

Коментари