Публикация

От печата: В сряда може да освободят шефа на здравната каса

Оставката на д-р Цеков беше поискана от здравния министър д-р Таня Андреева в петък.


БСП обмисля да внесе предложение за освобождаването на д-р Пламен Цеков като управител на Националната здравноосигурителна каса, съобщава в. „Преса”.

Според изданието идеята ще бъде обсъдена на заседание на парламентарната група на червените във вторник и още на следващия ден ще бъде оформена и внесена в деловодството на Народното събрание.

Оставката на д-р Цеков беше поискана от здравния министър д-р Таня Андреева в петък по време на парламентарния контрол. Малко след това от лекарския съюз обявиха, че няма да участват в преговорите за нов рамков договор, докато той е начело на касата.

„Няколко са причините, заради които може да се стигне до оставката му - лошата колаборация между него и министъра, допуснати преразходи в определени пера за лекарства и плащане на болничната помощ”, коментира пред „Преса” депутатът от БСП Илия Баташки. ДПС щяло подкрепи това предложение. Като фаворит за поста на д-р Цеков се сочи д-р Румяна Тодорова, която оглавяваше НЗОК при тройната коалиция, допълва вестникът.


Коментари