Публикация

Яжте по два пъти на ден, ако искате да отслабнете

Резултати от изследване показали, че честото хранене, дори и в малки количества, не е добре за фигурата.


Учени от Института за клинична и експериментална медицина в Прага установиха, че разпределянето на дневните калории само в две хранения е по-ефикасно за отслабване, отколкото препоръчваното досега често похапване на малки порции през деня,
съобщи БТА.

Резултатите от изследването са показаха, че хората, които се хранят често, макар и по малко, са по-склонни да напълняват. В изследването са участвали хора с диабет тип 2.
Те са били разделени на две групи. Участниците е трябвало да намалят приеманите обичайно дневни калории с 500. Полагаемата им се храна била еднаква, но едните я приемали само с две хранения, а другите - на пет или шест пъти. Режимът продължил три месеца.

Хората и от двете групи отслабнали, но по-голям резултат имало при тези, които се хранели само два пъти - с по-изобилна закуска и обяд. Те отслабнали почти два пъти повече.

Според други диетолози дори човек да не може да се откаже от вечерята, пак е важно да намали броя на храненията, защото така ще поема и по-малко калории. В такъв случай освен закуска и обяд е позволена и лека вечеря.


Коментари