Публикация

Психиатрията в Александровска обучава млади лекари в дискусионен клуб

Тематичните сбирки презентират и обсъждат новости в медицината


Дискусионен клуб събира регулярно лекари и специализанти от Клиниката по психиатрия на Александровска болница. Целта е медиците да бъдат информирани и в час с новостите в специалността, обясни пред CredoWeb ръководителят на Клиниката проф. Вихра Миланова „Сбирките са тематични като на всяка среща определен лекар подготвя презентация за своите колеги. После дискутираме и така всеки от нас обогатява познанията си”, допълни проф. Миланова.

В едни от последните теми на клуба е била презентирана нова програма за изучаване на мозъка, както и последната хипотеза за стареенето на мозъка и неговите компенсаторни възможности. В сбирките, освен 16-те щатни лекари и специализантите, участват сестрите, психолозите и социалните работници на Клиниката. „Нашият Jurnal club е отворен и за всички колеги, които имат интерес към темите от специалността психиатрия”, подчерта проф. Миланова.

Клиниката по психиатрия ежеседмично провежда и седяща визитация, по време на която се обсъждат проблемни случаи и се обучават студенти. По думите на проф. Миланова тази практика е необходимост, тъй като психиатрията е специалност, която изисква второ мнение и обратна връзка.

Коментари