Публикация

Шестима кандидат-медици ще се борят за едно място в МУ - Плевен

Изпитът по биология ще се проведе на 3 юли, този по химия - на 11 юли


Кандидат-студентски изпит по биология ще се проведе на 3 юли в Медицински университет – Плевен. 503-макандидат-студенти ще се състезават за 80 места, държавна поръчка, редовно обучение в специалност „Медицина”, информират от пресцентъра на учебното заведение. В това число влизат 32-ма кандидати, които ще участват в класирането за специалност „Медицина” само с оценката си от предварителните изпити, които МУ-Плевен проведе за първи път тази година през април. От общия брой на кандидатите 334-ма са жени, а 169 - мъже.

В деня на изпита кандидат-студентите ще се настаняват по местата си от 7.00 до 7.30 часа. Точно в 7.45 часа в зала „Асклепий” на Ректората ще бъдат изтеглени изпитните въпроси. Това ще стане на произволен принцип от темите по учебния материал по биология за 8, 9 и 10 клас. На тегленето ще присъстват ректорът на висшето училище – проф. д-р Сл. Томов, зам.-ректорът по учебната дейност – проф. М. Александрова, деканът на Факултет „Медицина” – проф. д-р А. Аспарухов, председателят на Комисията за оценяване на конкурсните работи по биология - доц. Милена Атанасова, председателят на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи –Виржиния Лазарова, родители на кандидатите и журналисти.

Кандидатите ще могат да пишат от 8.00 до 13.00 часа. За изпита са ангажирани над 90 квестори - преподаватели и служители на университета. Вторият конкурсен изпит по химия е на 11 юли, а първото класиране на кандидатите за специалност „Медицина” ще излезе на 22 юли.

Коментари