Публикация

Страстта между двойките угасва след една година

С времето интимността остава на заден план.


Новината със сигурност ще разочарова влюбените двойки, но пламъкът на страстта помежду им угасва само след една година. Това сочат резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Изследователите са установили, че през първия едногодишен любовен период на връзката, 15 процента от двойките правят секс всеки ден. Четири години по-късно обаче над 50 процента от партньорите признават, че креватните им изпълнения вече са
сведени до няколко пъти седмично. Впоследствие 43 процента от двойките се отдават на интимни ласки само няколко пъти в месеца.
Сред партньорите, останали заедно 15 или повече години, 15 процента правят секс едва няколко пъти годишно.

Като цяло британците има още какво да желаят от сексуалния си живот - 40 процента от тях описват подвизите в леглото като „задоволителни” или с фразата „можеше да бъде по-добре”. Три четвърти от анкетираните (76 процента) признават, че вероятно
могат да влагат повече старание в леглото, отбелязва БТА.

На въпроса как биха могли да разнообразят сексуалния си живот, разочароващите 17 процента отговарят „с изгасване на осветлението”. Близо една трета от анкетираните споделят, че понякога им е трудно да се настроят за интимност.


Коментари