Проф. Огнян Бранков стана част от екипа на "Токуда"
CredoWeb
CredoWeb
Компания
Проф. Огнян Бранков стана част от екипа на "Токуда"

Проф. Огнян Бранков стана част от екипа на "Токуда"

Той ще извършва консултации в Многопрофилния детски център, ще извършва специализирани и рутинни операции, които покриват широк спектър заболявания.

Едно от най-големите имена в детската хирургия в България проф. д-р Огнян Бранков стана част от екипа на Токуда Болница София. Той ще извършва консултации в Многопрофилния детски център на Токуда Болница три пъти в седмицата – понеделник, вторник и четвъртък. Прегледи ще бъдат осъществявани както с направление по здравна каса, така и чрез платен прием.

Ученик на прочутия проф. д-р Димитър Арнаудов и трето поколение лекар, проф. Бранков е светило в операциите на деца. Той има над 40 години стаж в областта на хирургията и впечатляващ брой отличия, награди и признания за невероятните дела в своята кариера. Известният детски хирург ще извършва специализирани и рутинни операции, които покриват широк спектър заболявания – всички интервенции в областта на коремната и гръдната хирургия и често срещани хирургични проблеми като пъпна и ингвинална херния, крипторхизъм, хидроцеле, доброкачествени образувания на кожата и подкожието, и др. 

В своята внушителна кариера с огромен принос към науката и медицината, проф. Бранков има над 10 000 операции, а прегледаните от него малки пациенти надхвърлят 200 000. Той въвежда за първи път в България редица операции в областта на детската хирургия на хранопровода, стомаха и белите дробове. Автор е на над 100 научни публикации, съавтор на 5 учебника по хирургия на български и 1 учебник на английски език, съставител и редактор на най-новия учебник по детска хирургия, има признати 22 рационализации и 1 изобретение. Известният български хирург идва в "Токуда" от "Пирогов", където работи през последните 37 години. Проф. Бранков е и национален консултант по детска хирургия, и председател на „Научното дружество по детска хирургия”. Многопрофилният детски център „Токуда”, открит през ноември миналата година, е уникална структура, която има за цел да предложи специализирана помощ за деца в 19 тесни специалности. Той е създаден, за да отговори специално на детските нужди от медицинска помощ в приятна ведра обстановка.


Мнения