Публикация

Август е най-сексуалният месец през годината

Oбилните слънчеви лъчи стимулират производството на тестостерон при мъжете


Август е месецът, през който поданиците на Нейно Величество правят най-много секс, установи британско проучване.

Изследването обхванало 2000 пълнолетни граждани. Според учените този пик в сексуалността на британските двойки се дължи на факта, че обилните слънчеви лъчи стимулират производството на тестостерон при мъжете и на „хормоните на щастието” – серотонина и допамина.

Предишно изследване на австрийски специалисти от университета в Грац констатира, че мъже с повече витамин D в кръвта имат по-високи нива на тестостерон в организма. А количествата на витамин D се регулират от слънчевите лъчи и растат през летните месеци.
На второ място по полова активност за британците се оказа месец юли, а месец юни е класиран трети.

Друга причина за повишеното сладострастие през лятото са по-разголените тела през този сезон и въздействието на слънчевите дни, които карат хората да се чувстват по-щастливи и по-секси. Още повече, че възможностите за повече полови контакти
рязко скачат през ваканционния период.

Най-малко секс британците правят през зимните месеци, като най-неблагоприятен се оказва набеденият за романтичен месец февруари, когато се празнува Денят на влюбените, отбелязва още БТА.

Нивата на тестостерон в мъжкия организъм са с 33 процента по-високи през юни, отколкото през януари, установиха учени при предишни изследвания.


Коментари