Публикация

Специалисти обсъждат новостите в генното инженерство и телемедицината

Ще бъде отделено специално внимание на въпроси, свързани с медицинската етика.


Възможностите за увеличаване на ресурсите на човешкия мозък, генетично програмираната и реална продължителност на живота – това са само част от темите, които ще бъдат обсъдени на научен форум, който започва днес в Латвия.

В него ще вземат участие рускоговорящи лекари от цял свят, като ще бъде отделено специално внимание на медицинските технологии на 21-ви век – генно инженерство, стволови клетки, нанотехнологии, телемедицина, както и на въпроси, свързани с медицинската етика, законодателството, финансите и пазара на медицинските услуги.

От организаторите на събитието  - Латвийската медицинска асоциация, и от председателя и изпълнителния директор на организационния комитет е отправена специална покана за участие до сдружение „Български лекар” и Югоизточноевропейския медицински форум (ЮЕМФ).

В българската делегация, водена от д-р Андрей Кехайов, председател на сдружение „Български лекар” и президент на ЮЕМФ, са включени мениджъри на лечебни заведения и млади лекари без специалност от София, Кърджали, Благоевград, Търговище, Смолян, Варна, Стара Загора, Пловдив. Голяма подкрепа за участието на младите лекари в събитието са оказали Столичната колегия на Българския лекарски съюз, както и болници от страната.

„Нашите участници ще вземат отношение по основните теми и ще се включат в дискусиите в рамките на форума, който ще продължи до 22 юли (понеделник)”, поясни пред credoweb.bg д-р Кехайов.


Коментари