Публикация

„Софиямед” отваря лятно училище за бременни

От 31 юли до 18 септември специалисти учат бъдещите майки да кърмят, да ваксинират бебето и да се борят за трудовите си права


Лятно училище за бременни отваря МБАЛ „Софиямед”, съобщиха от здравното заведение. Обучението за бъдещи майки ще протече под формата на дискусии по различни теми, които ще се провеждат всяка сряда от 15 ч.

Първата тема е кърменето. На 31.07. специалисти ще запознаят бъдещите родители с модерните постановки по темата, с качествата на кърмата като най-добра храна и създаването на емоционална връзка с бебето.

За 7 август е планирана дискусия за ваксините. Темата е изключително важна в контекста на засилващите се в последно време антиваксинални настроения и опасността от епидемия от морбили и други шарки, твърдят от здравното заведение. Бъдещите майки ще бъдат инструктирани, че съвременните ваксини не крият риск от алергии, нито от други заболявания. Те ще научат още как трябва да подготвят бебето за имунизация.

За 14 август е насрочена темата „Физиология на новороденото, поведение и грижи”, а на 21.08.  специалисти ще разгледат трудово-правния аспект на темата – правата на бременната, отпускът по майчинство и раждане.

Най-честите здравословни проблеми през първата година ще се дебатират на 28 август, а горещата в последните години тема – нормално раждане или секцио – на 4 септември.

Една от „модерните” болести при малките деца – атопичният дерматит – ще се обсъжда на 11 септември, а обезболяването при раждането, предимства и недостатъци на различните упойки -  на 18 септември.

Записването става в София, на бул. „Г.М. Димитров” или на тел. 02/465 0001 и 0879 555 444 и 0879 878 666.

Коментари