Слушането на рок музика повишава производителността
CredoWeb
CredoWeb
Компания
Слушането на рок музика повишава производителността

Слушането на рок музика повишава производителността

Трябва обаче да се спазва точно определен час, за да има ефект

Британският психолог Томас Чаморо-Премужич дава някой ценни съвети как да подобрим живота си. Един от тях е да слушаме силно рок изпълнение в продължение на 90 секунди всеки ден в 11:30 часа, което ще повиши нашата производителност.

Чаморо-Премужич е професор в Лондонския университет и е специалист в областта на човешкото поведение. Той съветва офис служителите, ако намират работата си за твърде скучна, да пишат с различни цветове моливи или с различен почерк. Това ще
разнообрази деня им, отбелязва БТА.

Сега е времето да изпълним обещанията, които сме дали пред себе си навръх Нова година. Сега дните са по-дълги, по-слънчеви и по-оптимистично можем да подходим към саможертвите, които ще си наложим.

Психологът препоръчва от време на време да сменяме удобната с неудобната половина на леглото, в което спим. Така ще преборим всекидневната рутина. Когато отиваме на срещи, трябва да го правим с джогинг. Причината? Бягането повишава нивата на ендорфин в организма ни и ще ни накара да се чувстваме по-щастливи.

Друга заръка на проф. Чаморо Премужич за повишаване на нашата креативност - колкото е възможно по-често да препрочитаме любимите си детски приказки.


Мнения