Публикация

Слушането на рок музика повишава производителността

Трябва обаче да се спазва точно определен час, за да има ефект


Британският психолог Томас Чаморо-Премужич дава някой ценни съвети как да подобрим живота си. Един от тях е да слушаме силно рок изпълнение в продължение на 90 секунди всеки ден в 11:30 часа, което ще повиши нашата производителност.

Чаморо-Премужич е професор в Лондонския университет и е специалист в областта на човешкото поведение. Той съветва офис служителите, ако намират работата си за твърде скучна, да пишат с различни цветове моливи или с различен почерк. Това ще
разнообрази деня им, отбелязва БТА.

Сега е времето да изпълним обещанията, които сме дали пред себе си навръх Нова година. Сега дните са по-дълги, по-слънчеви и по-оптимистично можем да подходим към саможертвите, които ще си наложим.

Психологът препоръчва от време на време да сменяме удобната с неудобната половина на леглото, в което спим. Така ще преборим всекидневната рутина. Когато отиваме на срещи, трябва да го правим с джогинг. Причината? Бягането повишава нивата на ендорфин в организма ни и ще ни накара да се чувстваме по-щастливи.

Друга заръка на проф. Чаморо Премужич за повишаване на нашата креативност - колкото е възможно по-често да препрочитаме любимите си детски приказки.


Коментари