Публикация

Изпотяването по време на фитнес снижава риска от инфаркт с 20 на сто

Физическите упражнения понижават кръвното налягане, намаляват теглото и риска от диабет


Изпотяването при физически упражнения във фитнес салона снижава риска от инфаркт с 20 процента. Това е установила д-р Мишел Макдонъл от университета на Южна Австралия, която проучила медицинските досиета на 27 хиляди американци на възраст над 45 години, изготвяни в продължение на 6 години. Участниците в изследването били специално подбрани от онези щати на Северна Америка, които се отличават с най-висок процент на инфаркти. 

Редовно потящите се във фитнес залите показали с 20 на сто по-ниски показатели за претърпени сърдечни удари и миниинфаркти. "Освен всичко останало, физическите упражнения понижават кръвното налягане, намаляват теглото и риска от диабет. Ако си ги представим като хапче, то би излекувало едновременно три или четири болести!", изтъква д-р Макдонъл. 

Доказано е, че обездвижването е вторият по величина рисков фактор, който причинява високо кръвно налягане и доближава до инфаркт. Австралийската изследователка могла да проследи честотата на физическите упражнения при изследваните, но не и тяхната продължителност. "Досега науката знаеше с колко се намалява рискът от инфаркт с всяка единица понижено кръвно налягане и с всякаотказана цигара, коментира Макдонъл. Сега е време по-подробно да изучим как драстично можем да намалим сърдечните удари спомощта на потенето при физически упражнения!". 


" }-->

Коментари