Публикация

Стресът и умората карат мъжете да се отказват от секса

Около 16% от представителите на силния пол имат сексуални желания един път в месеца или по-рядко


Съвременните мъже все по-малко се интересуват от секса, съобщава БТА, като се позовава на австралийския "Сидни морнинг хералд". Данните показват, че всеки шести мъж е споходен от желание за секс само по един път на месец. Причината трябва да се търси в силната умора и стреса. 

Австралийските учени са наблюдавали 300 мъже в продължение на година. Почти 50% от участниците в изследването са признали, че имат сексуални желания всеки ден. При една четвърт подобно желание за секс се появява 2-3 пъти на седмица, а при 16% - един път на месец или по-рядко. Като цяло във всяка шеста двойка желанието за секс е по-голямо при жената. 46% от мъжете, които през последната половин година са загубили интерес към секса, са се оплаквали от умора и стрес. 

При жените намаленото либидо е било свързано предимно с умората, раждането на дете и намаляването на нивото на естрогена заради кърменето или менопаузата. Когато сексуалното желание на мъжете намалява, те изпитват срам. А жените с високо либидо се чувстват пренебрегнати и нежелани. 

Коментари