Публикация

Словенски ортопед показва ревизионно колянно ендопротезиране в Плевен

Демонстрационните операции ще бъдат излъчвани в реално време пред гостуващи лекари


Две демонстрационни операции за смяна на изкуствена колянна става ще бъдат извършени на 31-ви юли и 1-ви август в плевенската МБАЛ „Авис-Медика“. Операциите ще бъдат направени от д-р Роберт Халваджиян и словенския консултант д-р Даниел Бешич. Посредством видеовръзка гостуващи лекари от цялата страна ще наблюдават и слушат разясненията на опериращите в конферентната зала на болницата в реално време.

„Целта е да се демонстрира нова система на колянно – ревизионна хирургия, която е с много добри показатели, съобразени с начина на живот на пациентите“, казва  д-р Борис Георгиев - представител на една от фирмите-организатори. Демонстрационните операции ще бъдат записани и предоставяни за обучения и на други лекари.

През последните години ендопротезирането на колянна и тазобедрена става придоби широка популярност в България и по света. Ревизионното протезиране представлява подмяна на вече поставени протези, при което се използват по-сложни и усъвършенствани инструменти и импланти, които могат да бъдат използвани и при сложни първични случаи. Ревизионното коляно ендопротезиране се счита за "висш пилотаж'' в ортопедичната хирургия.


Коментари