Публикация

Стресът и умората отказват мъжете от секса

При жените намаленото либидо е било свързано предимно с умората, раждането на дете


Съвременните мъже все по-малко се интересуват от секса, твърдят австралийски учени. Резултатите от проведено от тях изследване показват, че всеки шести мъж е споходен от желание за секс само по един път на месец. Причината трябва да се търси в силната умора и стреса.

Австралийските учени са наблюдавали 300 мъже в продължение на година. Почти 50% от участниците в изследването са признали, че имат сексуални желания всеки ден. При една четвърт подобно желание за секс се появява 2-3 пъти на седмица, а при 16% - един път на месец или по-рядко.

Като цяло във всяка шеста двойка желанието за секс е по-голямо при жената. 46% от мъжете, които през последната половин година са загубили интерес към секса, са се оплаквали от умора и стрес.

При жените намаленото либидо е било свързано предимно с умората, раждането на дете и намаляването на нивото на естрогена заради кърменето или менопаузата. Когато сексуалното желание на мъжете намалява, те изпитват срам. А партньорките им с високо либидо се чувстват пренебрегнати и нежелани.


Коментари