Публикация

Национална лятна антиСПИН кампания

У нас са регистрирани 1743 серопозитивни


За десета поредна година Министерството на здравеопазването организира Национална лятна антиСПИН кампания.

Официално нейното начало ще бъде поставено утре, 1 август, в Бургас. Инициативата ще продължи през целия август и септември, като специалисти ще предлагат безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН в 19 области на страната.

Мобилните кабинети ще бъдат разположени по черноморските курорти, градски плажове, край басейни, молове, туристически забележителности и заведения на открито.

Досега над 23 400 души са се изследвали в подобни летни кампании. Целта на инициативата е да се фокусира общественото внимание към отговорното сексуално поведение, употребата на презервативи и значимостта на това всеки да узнае навреме своя ХИВ статус като грижа за собственото здраве и това на партньора.

Информация за графика на мобилните медицински кабинети в цялата страна може да бъде получена на уеб страницата на програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”- www.aidsprogram.bg.

По данни на здравното министерство в България официално са регистрирани общо 1743 души с ХИВ инфекция, като от началото на годината до 22 юли са открити нови 113 серопозитивни.


Прикачени файлове

График на мобилните кабинети

Коментари