Публикация

Спасиха 66-годишен с остър инсулт в „Св.Екатерина”

След сложна операция е изписан стабилен на третия ден


Мъж с тежък мозъчен инсулт бе успешно опериран в болница „Св. Екатерина”, съобщиха от здравното заведение. На 23 юли П.Ц. бил приет в критично състояние с тежък мозъчен инсулт след прекарани преди време други нарушения на мозъчното кръвообращение.По време на операцията била открита и отстранена тежка атросклеротична плака на дясната сънна артерия, като едновременно били отстраниха и прилежащите пресни пристанни тромби, които са причинявали периодични нарушения в мозъчното  кръвообращение.

На третият ден в стабилизирано общо и локално състояние болният е изписан от клиниката и насочен за наблюдение от невролозите, запознати със заболяването му в МБАЛ „Царица Иоанна“ (ИСУЛ).

„Св.Екатерина“ преди няколко години преоцени подхода си при спешните исхемични неврологични състояния и острите исхемични нарушения на мозъчното кръвообръщение и вече провежда спешно оперативно лечение на тези пациенти, напомнят от здравното заведение. Вече се работи в тясно сътрудничество с клиниката по неврология на ИСУЛ,където тези болни се диагностицират успешно и се насочват за спешно оперативно лечение в „Св.Екатерина“.

" }-->

Коментари