Публикация

Хормонална инжекция ще облекчава артритните болки

Лечението на артрита се състои в забавяне на пагубните за ставите процеси


Инжектирането на естествено секретиран хормон може един ден да облекчава болката от ревматоиден артрит, пише в. „Дейли експрес”, позовавайки се на мексиканско проучване.

В изследване с плъхове специалисти от Националния университет на Мексико са установили, че хормонът пролактин може да предотврати подуването на ставите, костната ерозия и възпалителните процеси. Хормоналната инжекция може да се прилага директно в ставите.

Хормонът пролактин се секретира от хипофизната жлеза и стимулира развитието на гърдите и производството на кърма при жените. Пролактинът има и редица други функции в тялото - от действие върху репродуктивната система до влияние върху
поведението и регулиране на имунната система.

Възпалителните ставни заболявания като ревматоидният артрит са резултат от увреждане и загуба на хрущялна тъкан. Вредите са необратими. Лечението на артрита се състои в забавяне на пагубните за ставите процеси. Експертите отбелязват острата
нужда от нови терапевтични възможности. Именно такава предлага мексиканският екип, който е установил потенциала на хормоналната инжекция, отбелязва БТА.


Коментари