Публикация

Плевен се включи в глобалната мрежа на работещите със системата Haifu

Haifu представлява лечение с високоинтензивен фокусиран ултразвук


Haifu-центърът "Света Марина" в Плевен се включи в глобалната телекомуникационна връзка, която обединява всички центрове в света, прилагащи иновационната терапия за "стопяване" на злокачествени и доброкачествени тумори. Това съобщава БТА. Софтуерът на новото лечебно заведение в Плевен успешно е бил присъединен към системата от 27 юли. Целта е чрез постоянната връзка между специалистите по света, които работят със системата "JC", да се обменят опит и консултации, което да помага приразрешаването на всеки конкретен случаи, поясняват от центъра.

Една от идеите е чрез подобряване на сътрудничеството да сепостави начало на мултинационални проучвания и разработки напрограми за лечение на рака на панкреаса. В Плевен терапията "Haifu" /високоинтензивен фокусиран ултразвук/ е приложена за 7 месеца при 15 пациенти с карцином на панкреаса. Вече били констатирани случаи на унищожени тумори, твърдят медиците. Haifu-център "Света Марина" е единствен по рода си в Източна Европа.

По света над 40 000 пациенти с доброкачествени и злокачествени заболявания са лекувани с тази модерна система. От тях 10 000 пациентки с маточни фиброми (миома, миомни възли) - със запазване на матката и функциите на ендокринната им сисмета. Около 99% от пациентките с маточни фиброми са подходящи за лечение чрез ултразвукова аблация с терапевтичната система. Средният обем за аблация на маточните фиброми с нея е 80% до 90% - най-висок от всички други форми на аблация, познати до сега. 21 см е размерът на най-големия маточен фибром, лекуван с терапевтичните системи на Haifu® Model-JC. 


Коментари