Публикация

Зелен чай срещу рак

Той може да бъде по-ефективен и от химиотерапията


Екстрактът от зелен чай отдавна се използва в медицината като мощен антиоксидант. Но според в. „Сидни морнинг хералд” той има и друго свойство: може да разрушава ракови клетки в тялото на детето. И в някои случаи е много по-ефективен дори от химиотерапията. Това се потвърждава от лабораторни изследвания.

Д-р Орацио Виторио от Детския раков институт в Австралия е установил, че катехините в зеления чай са в състояние да унищожат половината невробластом само за 3-4 дни.

Невробластомът е онкологично заболяване, което засяга предимно децата. Шансовете да се живее с тази диагноза са минимални. Причината – раковите клетки бързо развиват резистентност към медикаментите. Така че екстрактът от зелен чай е последната надежда да се спечели битката с невробластома.

Изследователите преди време доказаха, че катехините са в състояние да повлияят лошия холестерол, който се натрупва в организма. По този начин броят на пациентите с рак на дебелото черво може да намалее приблизително наполовина, твърдят учените.


Коментари