Публикация

Сливенската МБАЛ вече разполага с ядрено-магнитен резонанс

Монтажът на апаратурата ще продължи около месец.


Сливенската многопрофилна болница „Д-р Иван Селимински” се сдоби с ядрено-магнитен резонанс, съобщиха от лечебното заведение.

Уредът беше внесен в здравното заведение с помощта на кран през специален отвор на втория етаж на сградата. Монтажът ще продължи около месец.

„Помещението, в което ще бъде монтиран апаратът, е облицовано със специално покритие според изискванията”, каза изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров.

Апаратът е част от високотехнологичното медицинско оборудване за ранна диагностика и лечение на злокачествени заболявания по проект на болницата за около 8 млн. лева.

Проектът „Осигуряване на ефективна здравна инфраструктура и модернизация на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” АД, Сливен” е част от Средносрочната рамкова програма на Министерството на здравеопазването и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Общата сума по програмата е 148 млн. лв., които се инвестират в няколко лечебни заведения в страната и това дава възможност на болниците да се модернизират, да отговорят на най-съвременните условия за лечение и диагностика на онкологични заболявания.


Коментари