Публикация

Ресторантьорите и хотелиерите по морето - изрядни

Няма актове за негодни храни по морето


Магазинерите, хотелиерите и ресторантьорите във Варненско са се научили да спазват правилата при предлагане на храни. Това показват масираните проверки на Областната дирекция по безопасност на храните, съобщава в. „24 часа”.

„От 27 май до 1 август направихме общо 728 ревизии, но няма нито един затворен обект, нито написани актове. Съставили сме обаче 71 предписания”, обяви д-р Албена Тонева, началник отдел „Храни” в дирекцията по безопасност на храните.

Според нея установените нарушения били леки и се отнасяли предимно до проблеми с материално-техническата база или нередовното водене на записи към системата за безопасност на храните.

Сред проверените обекти най-много са заведенията за хранене - 415. Инспекторите са обиколили още 101 хотела, които предлагат олинклузив пакети на туристите, 134 бараки и 78 магазина.

Ревизиите ще продължат до края на сезона. Дотогава ще работят и откритите още в края на май приемни на агенцията за безопасност на храните в курортите Златни пясъци и Албена.


Коментари