Публикация

Хиляди се тестваха за ХИВ/СПИН

Лятната антиСПИН кампания се осъществява в 21 области на страната


2167 души в цялата страна са се изследвали и научили своя ХИВ статус от началото на Националната лятна антиСПИН кампания, съобщи Министерството на здравеопазването.

Инициативата, започнала на 1 август, цели да подкрепи безрисковото сексуално поведение, да насърчи безплатното и анонимно консултиране и тестване за ХИВ/СПИН и не на последно място - да изрази съпричастност към хората, живеещи инфекцията.

Най-много консултирани и тествани за ХИВ има в областите Варна (727 души), Бургас (399 души), Пловдив (251 души), Добрич (180 души), Благоевград (159 души) и Кюстендил (124 души).

Лятната антиСПИН кампания се осъществява в 21 области на страната. Поради засиления интерес към услугата доброволно, безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН, екипи на неправителствената организация „Здраве и бъдеще” ще извършват бързи тестове в мобилен медицински кабинет и в София на всеки, който пожелае. Кабинетът ще бъде разположен в близост до езерото „Ариана” в „Борисовата градина” от 19:00 до 22:30 часа всеки вторник и четвъртък в периода от 13 август до 26 септември.

Графикът на мобилните кабинети за ХИВ може да бъде видян в прикачения файл.

Прикачени файлове

Актуализиран график на мобилните кабинети - август 2013 г.

Коментари