Публикация

Безплатни кардиологични прегледи в „Токуда”

Високите температури са предпоставка за зачестяване на оплакванията, свързани със сърцето


Безплатни консултации за контрол и профилактика на сърдечносъдовите заболявания ще се провеждат всеки петък в „Токуда” - София до края на август.
Прегледите ще се извършват от водещи специалисти в областта на инвазивната кардиология, ехографията и ритмологията от Клиниката по кардиология в лечебното заведение.

Необходимо е предварително записване на тел.: 02/403 4646, 02/403 4912, 02/403 4000, уточняват от болницата.

Високите температури през летния сезон са предпоставка за зачестяване на оплакванията, свързани със сърцето и кръвното налягане. „Препоръчва се предпазване от прегряване, от продължително излагане на слънце в обедните часове и от тежки физически усилия”, предупреждава д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по кардиология в японската болница.

Профилактичните прегледи имат съществена роля за навременното диагностициране на рискови пациенти с установено високо кръвно налягане, наднормено тегло, диабет, исхемична болест на сърцето, както и за последващото следене на състоянието им с повишено внимание.

В световен мащаб ръстът на сърдечносъдовите заболявания започва да се овладява, благодарение на усъвършенстването на инвазивната кардиология, честото посещаване на профилактични прегледи и дългосрочното проследяване на състоянието на пациенти с установен кардиологичен проблем.
„Това искаме да постигнем и у нас – устойчиво намаляване броя на сърдечносъдовите заболявания и на случаите с фатален изход, дължащи се на тях”, казва д-р Гелев.

„В това отношение важна роля има новооткритата ангиографска лаборатория в „Токуда”, където процедури и операции извършват както наши, така и чуждестранни инвазивни кардиолози от най-високо ниво”, допълва той.

От безплатните прегледи всеки петък до края на август могат да се възползват пациенти, които имат кардиологични оплаквания или съмнения, както и всички, които желаят да проверят състоянието си. 

Пациентите с поставена диагноза е необходимо да носят цялата си налична медицинска документация.


Коментари