Публикация

От печата: Вдигат заплатите в Спешната помощ

Около 200 000 лв. на година се очаква да бъде икономията от заплатите на освободените от здравното министерство.


С 10% ще бъдат увеличени заплатите в Спешната помощ от следващата година. Това заявява здравният министър Таня Андреева в интервю за ТВ 7, цитирана от  в. "Стандарт". 

Очаква се до края на октомври да бъдат разписани конкретни стъпки в тази посока, става ясно от думите й.  "Ако има още ресурс, и повече ще ги увеличим", коментира Андреева. Тя допълва, че се планира закупуване на нова апаратура за линейките. "Най-малкото е алогично да се съкращава медицински персонал", заявява Андреева по повод на  предупреждението на КНСБ.
"Ще се съобразя с директорите на болници. Ако исках аз да правя съкращения, а имам това право, можех да го направя", отсича министърът. И допълва: "Очевидно понякога една чиновническа грешка може да предизвика по-тежка ситуация, заради което трябва да бъдем внимателни".

По думите на Андреева спестените пари от съкращенията ще бъдат пренасочени за истинско здравеопазване, а не просто за заплати в сектора. Около 200 000 лв. на година се очаква да бъде икономията от заплатите на освободените от здравното министерство.


Коментари