Консумацията на малини увеличава шансовете на мъжете да станат бащи
CredoWeb
CredoWeb
Компания
Консумацията на малини увеличава шансовете на мъжете да станат бащи

Консумацията на малини увеличава шансовете на мъжете да станат бащи

Плодовете се отразявали благотворно на фертилитета и на жените.

Консумацията на пресни малини увеличава шансовете на мъжете над 44-годишна възраст да станат бащи, благодарение на съдържащите се в тях витамин C и антиоксиданти, съобщава БТА, като се позовава на сайта Хелт нюз. До този измод стигат учени от националната лаборатория "Лорънс Бъркли" след проведено изследване. Мъжете над 40 години с голям прием на тези плодове се оказали с 20 на сто по-малко увреждания на ДНК-то на спермата, отколкото останалите.

Малините се отразявали благотворно на фертилитета и на жените. При обилна консумация при представителките на нежния пол се наблюдавали по-малко случаи на помятания по време на бременността. Според специалистката по хранене Джулиет Уилсън една малка порция от червените плодове се равнява по съдържание на витамин С на 173 гроздови зърна.

Малините са много подходяща храна за двойки, които се опитват да заченат свое отроче. Те са са и незаменим източник на фолиева киселина, която е много важен елемент в ранните стадии на женската фертилност и в ранното развитие на зародиша. Те са с най-нисък гликемичен индекс сред плодовете, което означава, че тяхната захар се абсорбира от организма много бавно

Мнения