Публикация

Консумацията на малини увеличава шансовете на мъжете да станат бащи

Плодовете се отразявали благотворно на фертилитета и на жените.


Консумацията на пресни малини увеличава шансовете на мъжете над 44-годишна възраст да станат бащи, благодарение на съдържащите се в тях витамин C и антиоксиданти, съобщава БТА, като се позовава на сайта Хелт нюз. До този измод стигат учени от националната лаборатория "Лорънс Бъркли" след проведено изследване. Мъжете над 40 години с голям прием на тези плодове се оказали с 20 на сто по-малко увреждания на ДНК-то на спермата, отколкото останалите.

Малините се отразявали благотворно на фертилитета и на жените. При обилна консумация при представителките на нежния пол се наблюдавали по-малко случаи на помятания по време на бременността. Според специалистката по хранене Джулиет Уилсън една малка порция от червените плодове се равнява по съдържание на витамин С на 173 гроздови зърна.

Малините са много подходяща храна за двойки, които се опитват да заченат свое отроче. Те са са и незаменим източник на фолиева киселина, която е много важен елемент в ранните стадии на женската фертилност и в ранното развитие на зародиша. Те са с най-нисък гликемичен индекс сред плодовете, което означава, че тяхната захар се абсорбира от организма много бавно

Коментари