Публикация

Болница „Софиямед” с нов началник на хирургично отделение

Това е водещият специалист по коремна хирургия д-р Сергей Сергеев


Болница „Софиямед” е с нов началник на хирургичното отделение, съобщиха от лечебното заведение. Това е водещият специалист по коремна хирургия и бивш ръководител на Първо отделение в Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология във Военномедицинската академия в София д-р Сергей Сергеев.

Той е роден през 1966 г. През 1992 г. завършва медицина в Медицинския университет в София, като до 1997 г. специализира хирургия, а до 2000 г. работи в хирургичното отделение на болница „Пирдоп”. В периода 2000 - 2003 г. е началник на хирургичното отделение там, като по същото време специализира лапароскопска хирургия в „Rottenburg Wume” – Германия, и чернодробна трансплантация в клиника „Medizinische Hochschule” в Хамбург. През 2007 г. специализира лапароскопска и електрохирургия в „Elancourt Training Centre” - Париж. От 2004 до 2013 г. е началник на Първо отделение на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология към ВМА - София. От септември тази година завежда Отделението по хирургия в болница „Софиямед”.

Д-р Сергеев е член на Българския лекарски съюз, Българското хирургическо дружество, Българското дружество по трансплантология, Българската асоциация на гастроентеролози, хирурзи и онколози, IASGO - International Association of Surgeons,
Gastroenterologists and Oncologists.


Коментари