Публикация

Конкурсът за директор на Националната онкологична болница - в съда

Резултатът е обжалван от досегашния директор д-р Здравка Валерианова


Конкурсът за избор на директор на Националната онкоболница в София влиза в съда. Това стана ясно по време на изслушването на министър д-р Таня Андреева в парламентарната здравна комисия, информира в. „Монитор”.

Резултатът е обжалван от досегашния директор д-р Здравка Валерианова, която бе класирана на последното, четвърто място в конкурса. За шеф на болницата миналия месец бе избран д-р Андрей Ангелов, който обаче не е онколог, а има опит в здравното застраховане.

Министър Андреева обяви, че някои от работещите в болницата са подписали декларацията в подкрепа на д-р Валерианова под натиск. Бившата директорка обаче категорично отрече това и посочи, че здравният министър не е посещавал болницата след конкурса и не е разговарял с медицинския персонал.

Депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев бе категоричен, че независимо от подкрепата на неговата парламентарна група към управляващите здравната министърка търпи критика. Тя трябва да потърси консенсус и при подобни казуси да не се залага съдбата на болните и качеството на медицинската помощ заради политически пристрастия. След повече от час обсъждане на проблема д-р Андреева обеща да направи нова среща с колектива на болницата, допълва изданието.


" }-->

Коментари