Публикация

Биорезонансът улавя заболяването, още преди да се е изявило

Методът е бърз, липсват всякакви инвазивни намеси, неприятни и травмиращи усещания.


 Д-р Мария Николова е специалист по вътрешни болести и практикува биорезонансна диагностика и терапия

- Д-р Николова, какво представлява биорезонансната диагностика?

- Всеки орган в човешкия организъм има собствена честота на трептене, която е генетично детерминирана. При миокарда например нормално тя е 6,3 Hz в минута. Отклонението от нормата води до промяна в генетично заложения резонанс. Смисълът на биорезонансната диагностика е да установява всяко изменение. Възможно е пациентът да няма физически оплаквания, да липсва клинична изява на заболяването, но апаратът да установи изменение в енергийното поле.

- Как се осъществява самата диагностична процедура?

- Изследването се извършва с помощта на пет електрода. Един от тях се поставя на челото и снема данните от главата – главен мозък, части от гръбначния мозък, органи на кръвообращението, вени, очи, уши, нос, уста, гълтач. Пациентът държи в ръце други два електрода, които записват информацията от шията до диафрагмата. Последните два електрода показват евентуални изменения в участъка между диафрагмата и краката. Изискването е човек да не носи нищо метално по себе си, желателно е два часа да не се е хранил, да не пил вода и кафе, да не е пушил. Защото това все пак са стимуланти, които биха повлияли върху енергията органите.

- Колко време продължава процедурата?

- Снемането на данните става за около две минути. След това информацията трябва да бъде разчетена и да се обясни на пациента къде се наблюдават отклонения от нормата – той може да види всичко на монитора. Цялата процедура продължава между 40 минути и 1 час. Липсват всякакви инвазивни намеси, неприятни и травмиращи усещания. Апаратът, с който работя, дава възможност да се види състоянието на чакрите и регистрира аурата на човек. Те също са свързани с патологията в отделните системи и органи. Мога да заявя, че биорезонансната терапия е идеален средство за профилактика.

- Може ли е да бъде уловено конкретно заболяване?

- На ниво енергия, да. Не бих могла да кажа точно за какво заболяване става дума, но мога да предупредя пациента, че в съответния орган се наблюдава някаква патология. В близко бъдеще ми предстои да изкарам курс по „Диагностика на Фол”, който е по-прецизен. Според този метод енергията на всеки човек тече по т. нар. меридиани – основните са 14. По тях са разположени биологично активни точки, които съответстват на работата на отделните органи. Чрез диагностиката на д-р Фол може да се влезе в съответната точка и така да се получи информация за меридиана, който преминава през всички органи.

- Известно е, че в медицината нищо не е 100%. Доколко достоверни са данните от изследването?

- Точността се доближава до 100%. Възможно е промените да се дължат на някакво моментно състояние. Затова е добре да бъдат направени още 2-3 изследвания през определен период от време. Ако резултатите се повторят, значи наистина съществува проблем и човекът трябва да си обърне внимание. 

- Възможно ли е апаратът да установи проблем, а впоследствие прегледът при специалист да не покаже нищо?

- Възможно е. Ако заболяването е съвсем в началото, няма клинична изява и оплаквания. Чрез по-задълбоченото изследване с подходяща апаратура проблемът може да бъде открит. Когато човек започне да се профилактира на енергийно ниво, няма да се стигне до сериозна патология.

- От колко време се прилага този метод?

- В чужбина биорезонансът е познат от дълги години. За България методът е сравнително нов – не повече от две години.

- Сблъсквате ли се със скептицизъм от страна на ваши колеги лекари и на пациенти?

- Разбира се, но това е част от различното мислене. Ще посоча един пример как можем да помогнем.  Дойде пациентка за биорезонансна диагностика, която носеше със себе си и една папка с изследвания и консултации. Жената се оплакваше от подуто бедро, напипала и лимфен възел в ингвиналната гънка. Ходила беше на АГ, направени са й изследвания със съмнение за новообразование, но не е открит проблем. Консултирала се също така с ГЕ, който изследвал дебелото черво – ендоскопия със съмнение за новообразование. Резултатите отново не показали нищо, но кракът оставаше подут. Биорезонансната диагностика установи, че жената е имала травма от рода на скъсано мускулно влакно. При разпит пациетката си спомни, че е падала от стол, но след няколко дни болката отминала и тя забравила. Останал е само отокът. За лимфния възел излезе, че има хронична пикочо-полова инфекция - недоизлекувана. Ето един пример как могат да бъдат спестени средства от много и скъпоструващи изследвания и консултации - излишни на този етап.

- Досега говорихме за диагностиката, но съществува и понятието биорезонансна терапия?

- Точно така. Образно казано апаратът хармонизира енергиите. Ако в един орган или система има излишък на енергия, тя се прелива към онези части от организма, в които енергията не достига. След биорезонансната терапия почти всички пациенти споделят, че се чувстват по-добре, много освежени и отпочинали. Дори и всеки ден да се извършват тези процедури, това с нищо няма да навреди, което е основен принцип в медицината.

Важно е да се отбележи, че биорезонансната терапия не е панацея. Към апарата работи скала, която до каква степен би могла да бъде възстановена енергията. Ако в организма липсват достатъчно жизнени сили, тогава няма как да бъдат постигнати максималните нива. Искам да подчертая още, че методът трябва да се практикува от лекар, който е преминал съответния курс на обучение. Защото по време на диагностичното изследване и на терапията възникват много въпроси, на които само специалист би могъл да отговори и да предложи адекватно лечение.

 

 


Коментари