Публикация

Д-р Ангелов пое официално поста директор на Онкологията

През последните 9 г. д-р Ангелов е изпълнителен директор на частния здравен фонд на ДЗИ.


От 8.10.2013 г. д-р Валентин Ангелов официално встъпи в длъжност като директор на СБАЛО София, съобщиха от лечебното заведение. След избора му избухна скандал, тъй като други кандидати за поста оспорваха решението на комисията в Министерството на здравеопазването. Д-р Ангелов поема поста от доц. Здравка Валерианова, която бе уволнена след идването на новото правителство.

Д-р Ангелов е роден в гр. Кюстендил на 13.05.1961 г. Завършил е Висш медицински институт гр. София, специалност „Медицина”, „Анестезиология, реанимация и интензивна терапия”, Свободен докторант към катедра „Социална медицина” и НБУ – Магистър по „Здравен мениджмънт и управление в здравеопазването”. Има специализации през 2002 г. – ААМР – САЩ гр. Де Мойн щата Айова – „Изработване на здравноосигурителни продукти” и през 2004 г. в Англия – гр. Старфоршир–„Организация на спешната помощ”. Освен медицина д-р Ангелов е завършил магистратура по бизнес администрация в УНСС и по психология в ЮЗУ.

През последните  девет години д-р Ангелов е Изпълнителен директор на  частния здравен фонд на ДЗИ. Преди това е работил три години в първото лицензирано дружество за здравно осигуряване - "Закрила". Работил е като анестезиолог в болница "Св. Екатерина", където е достигнал до главен асистент в катедрата "Анестезиология, реанимация и интензивни грижи".


Коментари