Публикация

Най-големият самостоятелен диализен център беше открит в Пловдив

Модерна апаратура и доказани експерти ще помагат на пациенти с хронична бъбречна недостатъчност


Първият в страната напълно самостоятелен диализен център отвори врати в Пловдив.

Неговият капацитет за работа надхвърля 150 пациенти с хронична бъбречна недостатъчност. Регистриран е в съответствие с изискванията на Закона за лечебните заведения и има договор с РЗОК-Пловдив.

В новото лечебно заведение болните ще се лекуват с най-модерна апаратура, консумативи и лекарствени продукти под ръководството на доказани експерти от Фрезениус Медикъл Кеър – Германия. Лечебните процедури ще се осъществяват с диализатори (филтри), изработени от хеликсонова мембрана, патент на Фрезениус. Те постигат значително по-ефикасно очистване на кръвта и висока ефективност на ултрафилтрацията.

Лечебното заведение е част от бъдеща мрежа на „Фърст Диализис Сървисиз – България”  ЕАД (ФДС-България) от диализни центрове в цялата страна.

„За първи път пациентите от Пловдив и региона ще получават диализно лечение от най-висок клас в рамките на задължителното здравно осигуряване, без никакви допълнителни заплащания”, заяви Сердар Ераслан, основател и собственик на ФДС-България.

„Амбицията на компанията ни е да предоставя съвременно, висококачествено диализно лечение на пациентите с хронична бъбречна недостатъчност в цяла България, в пълно съответствие със съществуващите европейски и български медицински стандарти”, допълни д-р Валери Цеков, изпълнителен директор на ФДС-България.

Центърът е оборудван с напълно автоматизирани и моторизирани легла, с възможност за дистанционен контрол от пациента на позицията на лежане.

Новото лечебно заведение беше открито от министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева. На събитието присъстваха още министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов, председателят на Комисията по здравеопазването към Народното събрание д-р Нигяр Джафер, представители на здравните институции, пациентски организации и специалисти от цялата страна.


Коментари