Публикация

Очен специалист от Виена ще преглежда безплатно диабетици в Плевен

Д-р Анелия Хохвартер ще гостува в „МБАЛ Св. Панталеймон - Плевен”. В хода на прегледите специалистът има готовност да извърши и няколко безплатни операции.


Офталмологът д-р Анелия Хохвартер от виенската болница "Рудолфщифтунг" ще преглежда безплатно пациенти, болни от диабет. Прегледите с ултразвук ще бъдат извършвани на 1 и 2 ноември в „МБАЛ Св. Панталеймон - Плевен”. Поводът за тях е наближаващият 14 ноември – Световен ден за борба с диабета. На 1 ноември от 13:00 ч. гостуващият специалист ще изнесе лекция пред пациенти за пораженията от диабета върху окото, начините за лечение и резултатите от тях.  От 14:00 ч. на същия ден д-р Хохвартер  ще преглежда предварително записани хора, които не са от Плевен. На 2 ноември от 9:00 ч. специалистката ще консултира и желаещите плевенчани.

Ако се наложи  в хода на прегледите могат да бъдат оперирани безплатно няколко пациенти с диабет, посочват от многопрофилната болница. „Не става дума за операции като при перде, където на другия ден човек проглежда. Тук говорим за стопиране на процеса ослепяване. Хората трябва да бъдат информирани, за търсят помощ още в ранните стадии на заболяването, когато са възможни „чудеса”, обяснява  очният хирург д-р Хохвартер.

Телефонът за предварително записване е 064 / 87 20 20. 


Коментари