Публикация

Мултидисциплинарно лечение на травмата е една от темите на Конгреса на анестезиолозите

Форумът се открива на 24 октомври в Несебър, участват водещи световни специалисти.


Дружеството на анестезиолозите в България, с председател проф. Николай Петров, дмн, началник на Катедра “Анестезиология, реанимация и интензивно лечение” към ВМА, открива на 24 октомври (четвъртък) от 19.00 ч. в хотел „Сол Несебър Палас“, в Несебър, 18-ти конгрес  по анестезиология и интензивно лечение с международно участие. По време на форума водещи специалисти  от цял свят ще обсъждат проблеми, свързани с особеностите при приложението на анестезията, лечението на болката, мултидисциплинарното лечение на травмата, клиничното хранене  в интензивната медицина, икономическите аспекти на интензивното лечение и др.

Водещи лектори в научната програма са проф. Дейвид Уилкинсън - президент на Световната федерация на анестезиологичните дружества (WFSA), проф. Даниела Филипеску – президент на Европейската асоциация на анестезиолозите (ESA), и проф. Куирино Пиачеволи - президент ма Световната асоциация по интравенозна анестезия (WorldSIVA).

В програмата са включени и два симпозиума с лектори от Борда на ESA. В симпозиума „Безопасност на пациентите” лекции ще изнесат проф. Рави Махаджан и проф. Дейвид Уитакър от Великобритания. В симпозиума  „Периоперативно ръководство и как да го прилагаме в клиничната практика” лектори ще бъдат  проф. Мартин Трамер, главен редактор на EJA “European Journal of Anestesiology”; проф. Стефан де Херт, председател на Научния комитет на ESA; и проф. Марк Самама – председател на Финансовия комитет на ESA.

За участие в 18-тия конгрес на Дружеството по анестезиология в България се очакват над 600 участници от България, Великобритания, Румъния, Македония, Турция, Гърция, Франция, Германия, Сингапур и др.

Работната програма на форума започва в 8.00 ч., на 25 октомври (петък),  в конгресните зали на хотел „Сол Несебър Палас“, гр. Несебър, и ще продължи до 26 октомври (събота), с над 90 доклада и 50 постера, с  над 50 чуждестранни  изтъкнати учени и близо 550 български участници.


Коментари