Публикация

Японски уролог консултира безплатно пациенти с рак на простата в Токуда

На мъжете с показания за безкръвна операция ще бъде предложена щадяща процедура с т. нар. зелен лазер


Безплатни прегледи за рак на простатата стартират в Токуда болница София. Не се изискват направления, но е необходимо пациентите да носят със себе си цялата си налична медицинска документация и да се запишат предварително на тел.: 02/403 4000. Пациенти с доказано злокачествено заболяване на простатата ще бъдат консултирани от уролозите в Токуда, съвместно с японския уролог проф. д-р Токумото.

„С възможностите, които ни предлага телемедицината, ще обсъждаме всеки отделен случай с проф. Токумото” – коментира д-р Калоян Давидов, началник Отделение по урология в Токуда. „Целта е да се запознаем предварително със състоянието на пациентите, след което да им предложим вариант за безкръвно отстраняване на увредената простата.” – добавя специалистът.

Пациентите с показания за безкръвна хирургична процедура, ще могат да се подложат на оперирация с т.нар. зелен лазер, който е „златния стандарт” в урологията. Безкръвните операции се значително по-щадящи за пациента, скъсяват до минимум болничния престой и са със значително по-нисък риск от усложнения. След процедурата пациентът може да се върне към нормалния си ритъм на живот в рамките на едва няколко седмици.


Коментари