Публикация

Лекари от „Александровска” преглеждат деца от бежанския център във „Военна рампа”

Миналата седмица екипът беше в лагера във „Враждебна”


След лагера във „Враждебна”, УМБАЛ „Александровска” продължава инициативата „Направи добро” с прегледи на деца в бежанския център в квартал „Военна рампа”, съобщиха от лечебното заведение. Проектът се изпълнява съвместно с Организацията на евреите в България „Шалом”.

На 26 октомври (събота) екип от педиатри, детски офталмолози, хирурзи и специалисти по спешна медицина ще започна прегледите в 9:00 часа сутринта.

Болницата осигурява оборудвани линейки с диагностични апарати и уреди за оценка на офталмологичния статус на децата. Нуждаещите се от хоспитализация ще бъдат настанявани в лечебното заведение.

Деца, които се нуждаят от оптична корекция, ще получат очила, осигурени от ОЕБ „Шалом”. Организацията ще дари храна и лакомства на всички прегледани деца.

На 19 октомври екипът посети бежанския център „Враждебна”, където бяха прегледани 135 деца и 25 възрастни със сериозни заболявания. 82 от децата получиха лекарства от организация „Шалом”, 12 – очила. Медикаментите за възрастни (инсулини, антибиотици и др.) бяха осигурени от УМБАЛ „Александровска”.

По предварителни данни в центъра „Военна рампа” са настанени 350 деца на бежанци. В помощ на лекарите от „Александровска” (общо 10) ще бъдат 10 доброволци от „Шалом” и 5 студенти по медицина.


Коментари