Публикация

Болница „Софиямед” с обновен неврохирургичен операционен блок

Новият сектор е оборудван с модерна апаратура


Болница „Софиямед” вече разполага с обновен операционен блок в Отделението по неврохирургия, съобщиха от лечебното заведение.

Така операционните зали в корпуса стават две, което според завеждащия отделението д-р Емил Кръстев ще позволи на екипа да извършва оперативните интервенции без всякакво времево натоварване.

Новият операционен блок е оборудван и с модерна апаратура, благодарение на която специалистите от болницата ще извършват спешни операции. Корпусът разполага и с два операционни микроскопа от най-висок клас, собствена ренгенова апаратура и всички необходими други апаратури по съвременен стандарт в съответствие с изискванията на световната федерация на неврохирурзите за добра клинична практика.

От началото на тази година в отделението са извършени над 500 операции, сред които такива с най-висока сложност от всяка област на неврохирургията. У нас единствено в болничното заведение се извършват рутинно мозъчно-съдови байпас операции, като се колаборира с едни от най-известните неврохирургични клиники в Европа. А съвместно с други специалисти от болницата вече е въведена и ендоваскуларната неврохирургия, допълват от „Софиямед”.

Отделението по неврохирургия разполага с 25 болнични легла. То е с най-високото 3-то ниво на компетентност според българските медицински стандарти. Работи се със здравната каса по всички здравни пътеки за неврохирургия.


Коментари