БЛС стартира първи модул от системата за продължаващо обучение
CredoWeb
CredoWeb
Компания
БЛС стартира първи модул от системата за продължаващо обучение

БЛС стартира първи модул от системата за продължаващо обучение

Той е по специалностите ортопедия и съвременни практики в анестезиологията при контрола на болката.

Във връзка с развитието на програмата за продължаващо обучение и квалификация на лекарите, което е заложено по закон за изпълнение от БЛС, съсловната организация започна своята дейност, която я изпълва с функцията на действаща камара от европейски тип. Така с помощта на международна медицинска мрежа, БЛС организира първия обучителен модул „ПИНТОРЕ – ПЕТРИ” по специалностите ортопедия и съвременни практики в анестезиологията при контрола на болката. Програмата се развива и във връзка с възходящото изтичане на кадри от страната – ще бъдат изнесени  данни за причините.

Практическата част на идеята ще бъде представена от проф. Ернесто Пинторе – ръководител на департамент ОРТОПЕДИЯ в клиника Малцони Агрополи, Салерно, Италия, и проф. Джанфранко Джон Петри – ръководител на клиника в общинската болница на Белиндзона, Швейцария. Двамата лектори участват в европейския обмен на продължаващата квалификация на лекарите и познават практиката на различните здравни системи.

От страна на БЛС, програмата ще бъде представена от председателя д-р Цветан Райчинов и зам.председателя д-р Юлиян Йорданов. Очаквайте подробности.


Мнения