Публикация

Показват последните постижения в интервенционалната кардиология

В рамките на научния форум ще се проведе и „STENT FOR LIFE – Национална стратегия”


VI-ти Национален конгрес по интервенционална кардиология с международно участие ще се проведе от 15 до 17 ноември 2013 г. в Кемпински хотел Зографски, София. Организатор е Българското дружество по интервенционална кардиология (БДИК).

Програмата на конгреса е посветена на последните постижения в областта на диагностиката и интервенционалното лечение на сърдечно-съдовите заболявания. По време на форума ще бъдат представени случаи на живо и лекции на водещи български и чуждестранни експерти в областта на инвазивната кардиология.

В рамките на събитието ще се проведе и „STENT FOR LIFE – Национална стратегия” – съвместна сесия на Националната кампания Stent for life, Националната пациентска организация и медиите.

Проектът STENT FOR LIFE на Европейското дружество по кардиология, към който България се присъедини през 2009 г., цели да направи достъпна инвазивната кардиология за пациентите с остър коронарен синдром. "Многократни проучвания доказват, че това е най-доброто лечение, което намалява повече от три пъти смъртността в следствие на остър миокарден инфаркт. Рязко намалява и инвалидизацията", подчертават организаторите на форума. 


Коментари