Публикация

Връзка между намаляване на рисковия фактор и степента на загуба на тегло


Презентацията (на английски език) е изнесена на 17-ия Световен конгрес по клинично хранене и 7 Международен конгрес по сърдечно-съдови заболявания (24.10.2013 - 26.10.2013), които се състояха в хотел "Принцес", София. Можете да я разгледате, като свалите файла най-долу.

Трайната умерена загуба на тегло - 5 до 10%, има положигелно въздействие при голям брой метаболитни и сърдечно-съдови рискови фактори. Това важи особено за кръвното налягане, глюкозния контрол, дислипидемията като причина за възпаление, хемостатичния и фибринолитичния фактор. Умереното редуциране на теглото - 4-5 кг, се свързва и с превенцията на прогресията на диабет тип 2 при рискови пациенти.

Прикачени файлове

DSC02950.JPG

Коментари