Публикация

Стартира седмица на кръводаряването

Началото е на 17 ноември 2013 г. от 11 часа пред “Брояча на катастрофите” на ВМА.


По традиция, въведена от ООН, всяка трета неделя на месец ноември да бъде ден за  възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия. През 2013 година денят е 17 ноември. На тази дата се почита паметта на хилядите хора, загинали по пътищата в следствие на пътнотранспортни злополуки. Тази година Българска асоциация на пострадали при катстрофи съвместно с Български Червен кръст обединяват усилия за организирането на едноседмична кампания (от 17.11.2013 г. до 24.11.2013 г.) за кръводаряване, която стартира в Центъра по кръводаряване във Военномедицинска академия и Националния център по трансфузионна хематология (ул. "Бр. Миладинови" № 112). По този начин поставяме акцент върху спасяването на човешки животи и намаляване броя на жертвите при ПТП.
       
На този ден нека си спомним за тези, които не са между нас, да почетем тяхната памет и изкажем съчувствие към семействата им, но и да положим усилия за спасяването на нуждаещите се като дарим кръв! Нека заедно - всички институции и участници в движението, с повече воля и упоритост обединим усилията си и от възпоменание към жертвите пристъпим към конкретни действия  за постигане на нова култура в движението и направим нашите пътища по-безопасни за всички. Призоваваме всички граждани, желаещи да помогнат, да се включат в акцията по кръводаряване.

Заповядайте на 17 ноември 2013 г. от 11 часа пред “Брояча на катастрофите” на Военномедицинска академия, където ще отдадем почит на жертвите и ще запалим свещи. Организаторите ще ви предоставят информация за черната статистика на “войната по пътищата” и невинните й жертви.

ОРГАНИЗАТОРИ:
- БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ПРИ КАТАСТРОФИ
- БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
- ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ
- НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ПО ТРАНСФУЗИОННА ХЕМАТОЛОГИЯ

Коментари